POM

 

Mijn kind gaat als de bliksem, wat kan ik doen?

Ontwikkelingsvoorsprong – hoogbegaafd?

Een ontwikkelingsvoorsprong? Wat zeg je? Wat is dat? Hoogbegaafd? Dat zijn die kinderen die toch makkelijk leren en 10-en halen? Nou daar kunnen we je alles over vertellen. We bespreken wat een ontwikkelingsvoorsprong is bij het jonge kind, en hoe die zich verhoudt tot hoogbegaafdheid. We zullen kort de theoretische achtergrond behandelen, maar gaan het vooral hebben over het herkennen en begrijpen van de zijnskenmerken van pientere peuters en kiene kleuters (t/m onderbouw basisschool).

Behoeften van het kind

Oké. En nu dan? Wat hebben deze kinderen nodig? We gaan ondervinden hoe we onze kinderen goed kunnen voorzien in al hun behoeften; met name op emotioneel, intellectueel en sociaal vlak. We gaan wat dieper in op de grote behoefte aan autonomie, het vaak aanwezige perfectionisme, en het van nature hoog leggen van de lat, dat we vaak bij pientere kinderen zien. Passende omgeving En die omgeving waarin ze opgroeien. Hoe zit dat? We bespreken hoe we een passende omgeving (opvang, school, peergroup) kunnen vinden of creëren voor het snelle complex denkende kind. Welke mensen hebben we hierbij nodig, en welke interventies kunnen daarbij helpen (bijv. leerstof compacten en verrijken, een klas versnellen of vervroegd starten op school).

Peers!

Appels en peren? Peers? Is dit zo belangrijk? Jazeker! En niet alleen voor kinderen. Ook voor ouders. Er is ruimte om contact te leggen met elkaar als ouders/verzorgers, om ervaringen uit te wisselen, en steun te vinden bij elkaar. De ontdekking dat je kind een voorsprong heeft kan best wat stof doen opwaaien. Het is ook best pittig en dat mag er zijn. Na deze avond heb je de eerste tools in je kist om hiermee aan de slag te gaan, en de eerste mensen in je netwerk om je daarmee te helpen. We gaan ervoor zorgen dat je kind het leuke, eigenwijze, sprankelende, misschien ook vreemde eendje mag zijn, in alle eigenheid. Samen krijgen we dat voor elkaar!

Voor wie

Geschikt voor ouders (van kinderen met een vermoedelijke ontwikkelingsvoorsprong/ hoogbegaafdheid), maar ook voor hulpverleners, onderwijsprofessionals en andere geïnteresseerden.

Wanneer

Let op, de training wordt gegeven op 1 avond. De andere avonden zijn hetzelfde.

Donderdag 27 juni 2024
19:15 (inloop)
19:30 – 21:30 uur

Waar

Rederijkerstraat 6 in Geldrop

Trainer

Margo Rietdijk

Kosten

€54,- p.p. bij opgeven voor 6 juni 2024, na deze datum zijn de kosten €64,- p.p.
Voor mogelijkheden vanuit de jeugdwet en/of PGB kun je terecht bij Lisette. Dat kan via het invulformulier onder aan deze pagina.

Lisette Koerts - van der Steen Margo Rietdijk

Aanmelden

Kan eenvoudig. Scroll naar beneden om aan te melden of stuur een e-mail naar lisette@groeienmetpom.nl

Een impressie

Even sfeer proeven
impressieimpressieimpressieimpressieimpressieimpressieimpressieimpressieimpressieimpressieimpressieimpressie

Aanmelden of meer informatie?

kan eenvoudig!

Meer informatie? Graag aanmelden? Maak gebruik van het formulier hieronder of stuur een e-mail naar lisette@groeienmetpom.nl.

Als u onderstaand formulier gebruikt om aan te melden dan vragen wij uw adres gegevens. Wij gebruiken uw adres gegevens zodat wij deze in de factuur kunnen verwerken wanneer een betaling voor aanmelding vereist is.

Maak uw keuze. Ik wil graag:

Onderstaand formulier betreft het aanmelden voor Leren & Verbinden - Oudertraining 27 juni 2024

Door op de onderstaande knop "Verstuur mijn bericht" te klikken gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en onze privacyverklaring. De gegevens die wij verzamelen via dit formulier worden alleen gebruikt om contact met u op te kunnen nemen. Mocht dit contact niet tot verdere dienstverlening leiden dan worden uw gegevens weer verwijderd.

Versturen...

gelukt! 🎉

Helaas

er ging iets mis 😢

Controleer het bericht en probeer het nog eens alstublieft.

Lisette van der Steen
Lisette Koerts - van der SteenPedagoog

POM

Sterksel, Heeze-Leende (Noord-Brabant)
E-mail: lisette@groeienmetpom.nl
KvK: 69857180
SKJ: 100027107
AGB code vestiging: 94063750
AGB code zorgverlener: 94103899

Locatie Geldrop

't Geldrops Kwartier
Rederijkerstraat 6
5663 EB Geldrop

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Tarieven
Contact

POM op social media


Volg ons op FacebookVolg ons op TwitterVolg ons op LinkedIn